Parcul Ariniș din Bucovina – Destinația de vis pentru turiștii aventurieri

Bucovina ascunde un adevărat paradis pentru turiști, iar astăzi ne continuăm călătoria în care vorbim despre obiectivele turistice pe care le poți pune pe lista ta de must-see în concediu. Unul dintre cele mai captivante locuri din această regiune, despre care poate nu știai, este Complexul Ariniș din Gura Humorului. Cu o istorie bogată și facilități impresionante, complexul este destinația perfectă pentru cei care caută aventură și relaxare. 

Una dintre cele mai apreciate destinații din Bucovina

Complexul Ariniș și-a redeschis porțile în 2010 și a devenit rapid o atracție principală pentru vizitatori din toate colțurile lumii. Această oază de distracție este situată pe malul stâng al râului Moldova, în inima orașului Gura Humorului. Cu o suprafață de aproximativ 30 de hectare, parcul dendrologic oferă o gamă variată de activități și atracții pentru toți cei care îl vizitează.

Un loc pentru toată familia

Atunci când pleci în concediu, de obicei este greu să mulțumești pe toată lumea, dacă discutăm despre ce puteți face și ce anume să vizitați. Din fericire, Parcul de agrement Ariniș îți pune la dispoziție o gamă largă de activități, de aceea noi l-am numit un loc pentru toată familia. Ca să te bucuri cu adevărat de toate facilitățile, cu siguranță este suficient să aloci o zi din concediul tău aici. 

Piscine în aer liber 

Complexul dispune de trei piscine, una acoperită, cu dimensiuni olimpice, și două în aer liber. Cele două piscine din aer liber sunt una pentru adulți, iar una special concepută pentru copii. Cu o suprafață de 483 de metri pătrați pentru piscina destinată adulților și 393 de metri pătrați pentru cea pentru copii, ai ocazia să te răcorești și să te relaxezi într-un mediu prietenos și distractiv. În sezonul rece, te poți bucura de înot în piscina acoperită.

Pârtia de schi, mereu o aventură 

Dacă iubești sporturile de iarnă, Parcul Ariniș are o pârtie de schi numită “Șoimul” și un telescaun pentru a te servi pe o distanță de aproximativ un kilometru și jumătate. Este locul ideal pentru pasionații de schi și snowboard, dar totodată și un prilej să te bucuri de  o panoramă amplă asupra ținutului Humorului.

Plimbări în natură

În cazul în care preferi liniștea, relaxarea în mijlocul naturii, parcul este plin de alei pitorești perfecte pentru plimbări, trekking, nordic walking sau plimbări cu bicicleta de munte. Reconectează-te cu natura și bucură-te de o plimbare terapeutică, pentru că o gură de respiro este tot timpul binevenită. 

Aventură și adrenalină pentru cei neînfricați

Pentru cei cu suflet de aventurier, există câteva activități palpitante care merită încercate, cum ar fi zborul cu parapanta, tiroliana, paintball-ul sau tirul cu arcul. Totodată, complexul are și trasee offroad și motocross pentru cei dornici să simtă adrenalina.

Distracție pe tot parcursul anului

Am ales să vorbim despre acest obiectiv pentru că este ideal indiferent de anotimp și este deschis pe tot parcursul anului. Așadar, nu ești condiționat neapărat de sezon ca să te poți bucura de activități. Totuși, îți recomandăm ca înainte de a porni la drum, să verifici programul pe site-ul complexului, unde vei găsi detalii legate de orele de funcționare, dar și de tarifele.

Cum ajungi la complexul Ariniș?

Parcul Ariniș se află la doar 50 de km de Rădăuți, iar accesul în complex este ușor de făcut din DN17A, folosind șoseaua de centură Mihail Kogâlniceanu și apoi Aleea Ariniș. 

Dacă te-ai decis ca următorul concediu să îl petreci în Bucovina, te aşteptăm cu drag să te cazezi la The Gerald’s Hotel din Rădăuţi. Locaţia noastră este Str. Piața Unirii Nr. 3 Rădăuți 725400, Suceava, România. Poți face rezervări la telefon (+40) 330 100 650 sau pe adresa de email reception@geraldshotel.com.