Herghelia Rădăuți – un paradis ecvestru în inima Bucovinei

Herghelia Rădăuți, situată în pitorescul județ Suceava, este o destinație de vis pentru iubitorii de cai și natură. Este una dintre cele două herghelii care se ocupă cu creșterea unor  cai de rasă. Despre această herghelie de-a dreptul deosebită și istoria sa, dar și cum tu, ca turist te poți bucura de ea, vom discuta în rândurile de mai jos.

Istoria și Importanța Hergheliei Rădăuți

Herghelia Rădăuți, fondată în anii 1920, este o parte semnificativă a patrimoniului cultural și istoric din România. Inițial, a fost stabilită pentru a îmbunătăți rasele de cai autohtone. Însă de-a lungul anilor, herghelia a devenit un simbol al tradiției și excelenței în domeniul creșterii cailor.

Rasele de Cai de la Herghelia Rădăuți

Aici vei găsi o varietate de rase. În prezent, Herghelia de la Rădăuți se întinde pe o suprafață de 610 ha și are aproximativ 294 de cai, dintre care: 9 armăsari pepinieri, 56 de armăsari de montă, 45 de iepe-mamă și 128 de cai din alte categorii (tineret, sport, agrement). Caii de la Herghelia Rădăuți aparțin rasei Shagya Arab, cu cele opt linii din cadrul rasei: Dahoman, El-Sbaa, Gazel, Hadban, Koheilan, Mersuch, Shagya, Siglavy-Bogdady. Acești cai, cunoscuți pentru eleganța și abilitățile lor în dresaj, sunt un punct de atracție major.

Experiențe Turistice de încercat la Herghelia Rădăuți

Herghelia oferă o gamă largă de activități pentru vizitatori. Poți opta pentru plimbări călare, lecții de echitație pentru începători sau avansați, sau pur și simplu poți admira caii în timp ce se antrenează sau pasc liniștiți.

De asemenea, herghelia este situată într-un cadru natural impresionant, fiind înconjurată de dealuri verzi și păduri dense. Aceasta oferă ocazia perfectă pentru drumeții și explorarea peisajelor rurale românești. În plus, de foarte multe ori Herghelia Rădăuți este gazda multor evenimente culturale și demonstrații de echitație. Vizitatorii au șansa să vadă spectacole de dresaj și alte evenimente ecvestre, care arată măiestria și eleganța cailor.

Cuvânt de final

Fie că sunteți un iubitor de cai, un fotograf pasionat de natură, sau pur și simplu ești doar în căutarea unei experiențe autentice în inima Bucovinei, Herghelia Rădăuți este o destinație care nu trebuie ratată. Cu istoria sa bogată, caii magnifici și peisajele sale încântătoare, este un loc unde tradiția și natura se întâlnesc într-un mod spectaculos. Îți recomandăm să cauți și o cazare în Rădăuți, deoarece îți vei dori cu siguranță să mai rămâi pe aceste meleaguri pline de farmec.

Dacă te-ai decis ca următorul concediu să îl petreci în Bucovina, te aşteptăm cu drag să te cazezi la The Gerald’s Hotel din Rădăuţi. Locaţia noastră este Str. Piața Unirii Nr. 3 Rădăuți 725400, Suceava, România. Poți face rezervări la telefon (+40) 330 100 650 sau pe adresa de email reception@geraldshotel.com.

Foto: cronicaromana.net