Mănăstirea Putna, una din perlele Bucovinei

Din dragoste față de draga noastră Bucovină, echipa The Gerald’s Hotel te invită să iei drumul țării codrilor de fagi. Situată în județul Suceava, dincolo de păduri nesfârșite, înconjurată de peisaje pitorești și ascunsă în inima naturii se află Mănăstirea Putna. În cele ce urmează ne dorim să aducem în fața ta o parte neprețuită din splendoarea acestui loc drag nouă.

Scurt istoric

Povestea Mănăstirii Putna, unul dintre cele mai importante lăcașe istorice și spirituale își are rădăcinile din vremea Domnitorului Ștefan Cel Mare. Construită în perioada 1466-1469, mănăstirea a fost ridicată drept simbol al rezistenței Țării Moldovei față de amenințările popoarelor din regiune. Mănăstirea adăpostește mormântul Domnitorului Moldovei și ai altor membri importanți ai familiei sale, devenind astfel un important lăcaș de cult pentru pelerinii creștini.

Arhitectura impresionantă

În cadrul Mănăstirii Putna vei putea admira decorul bogat ce se îmbină cu stilul arhitectural. Biserica principală a mănăstirii, “Adormirea Maicii Domnului”, a fost clădită în stilul tradițional moldovenesc. Decorul fațadei constă în fresce și sculpturi de piatră ce dau viață unor importante scene istorice și religioase. Aceasta este înconjurată de ziduri solide și fostele turnuri de apărare, ce conferă aspectul unei cetăți medievale. Odată aflați în interiorul bisericii te vor aștepta fresci create cu o măiestrie desăvârșită, care portretizează evenimente importante din istoria creștină.

În incinta mănăstirii, vei avea prilejul de a vizita turnul clopotniță, biblioteca și muzeul. Turnul, alături de cele patru etaje ale sale, adăpostește numeroase cărți și manuscrise neprețuite, precum și clopote istorice. Muzeul oferă turiștilor o perspectivă amplă asupra patrimoniului și moștenirii culturale a mănăstirii, prin exponatele sale inedite. Obiectele de artă și artefactele religioase aflate aici vor impresiona prin stilul strămoșesc unic prin care au fost create și prin poveștile pe care acestea le spun vizitatorilor și pasionaților de istorie.

Liniștea locului, îmbrățișarea naturii

Mănăstirea Putna se află în inima vie a naturii. Cu primul pas pe care îl vei face, liniștea și armonia locului te vor cuprinde. Freamătul codrilor este într-un dans continuu împreună cu arhitectura locului. Liniștea îndeamnă la meditație și conexiune cu mediul înconjurător. Aerul proaspăt și curat te vor relaxa și umple de energie pentru drumețiile următoare.

Vizitați împrejurările mănăstirii

Odată ce ați vizitat Mănăstirea Putna, călătoria continuă! Zonele montane din împrejurimi așteaptă cu nerăbdare să fie explorate. Peisaje impresionante la tot pasul, inimi calde, binevoitoare, și amintiri de neuitat. Esența vie a Bucovinei! Nu uita să încerci și bucătăria tradițională bucovineană pentru o experiență culinară impresionantă!

Concluzie

În concluzie, Mănăstirea Putna este un loc aparte, ce își va lăsa amprenta asupra fiecărui trecător. Cu o istorie bogată, arhitectură maiestuoasă, încărcată de semnificații, Mănăstirea Putna este un obiectiv turistic de neratat, o experiență unică și inedită.

Dacă te-ai decis ca următorul concediu să îl petreci în Bucovina, te aşteptăm cu drag să te cazezi la The Gerald’s Hotel din Rădăuţi. Locaţia noastră este Str. Piața Unirii Nr. 3 Rădăuți 725400, Suceava, România. Poți face rezervări la telefon (+40) 330 100 650 sau pe adresa de email reception@geraldshotel.com