Țara Bucovinei ascunde multe opere de artă ale naturii, peisaje de poveste, oameni cu inima bună ce păstrează datinile vremurilor și le transmit mai departe. Fiind mândri de strămoșii noștri, le ducem cu mare drag mai departe învățăturile și obiceiurile de altă dată. Deoarece fără trecut nu ne putem bucura de prezent, istoria și cultura bucovineană sunt o parte cu o importanță deosebită pentru fiecare dintre noi. Astăzi, toate acestea prind viață în Muzeul Satului Bucovinean. The Gerald’s Hotel ți-a pregătit acest articol pentru a-ți aduce în fața ochilor inima bucovinenilor și de a te îndemna să vizitezi acest loc alături de noi pentru o experiență unică și plină de suflarea țării codrilor de fag.
1. Localizare și scurt istoric
Situat în apropierea orașului Suceava, Muzeul Satului Bucovinean a fost înființat prin ordonanță guvernamentală în anul 1996. Este un loc aparte, unde istoria părăsește cărțile și ni se arată în forma ei vie, plină de contur. Muzeul este situat în aer liber, iar cei ce au prilejul de a ajunge aici, vor experimenta o călătorie în timp și vor putea simți stilul de viață al comunității tradiționale din Bucovina rurală.
2. Perspectiva culturii bucovinene
Muzeul Satului Bucovinean este o comoară culturală, recunoscută de fiecare turist ce i-a trecut pragul. Varietatea de artefacte, costume populare autentice, obiecte de artizanat, unelte și multe altele aduc o perspectivă inedită asupra vremurilor de mult apuse. Totodată, veți fi captivați de vechile obiceiuri, meserii și meșteșuguri ce au reprezentat traiul bucovinean de-a lungul secolelor.
3. Viața satului bucovinean tradițional
Această incursiune în trecutul Bucovinei are drept scop reconstituirea atmosferei unui sat bucovinean autentic. Fie că vorbim despre ulițe înguste, case tradiționale construite în stilul strămoșilor, ateliere meșteșugărești sau muzee, acest basm este întreținut de localnicii îmbrăcați în costume autentice, în timp ce desfășoară activități specifice vieții la sat.
4. Activități și evenimente
În cadrul Muzeului Satului Bucovinean, tradiția și prezentul se întâlnesc. Dansând împreună, aduc la viață activități aparte, de neratat și a căror experiență va rămâne unică. Trecătorii vor avea prilejul de a se bucura de spectacole, muzică și dansuri populare ce sunt organizate periodic. De asemenea, veți putea participa la activități de unde puteți deprinde tainele meșteșugărești și vă veți putea delecta cu bunătățile locului. Astfel, toate simțurile interacționează cu locul, interacțiunea vă va cuprinde iar cultura bucovineană este transmisă mai departe.
5. Splendoarea împrejurimilor
Dincolo de aspecte culturale, obiectivele turistice sau activitățile zilnice, Muzeul Satului Bucovinean are prilejul de a fi înconjurat de un cadru natural sublim. Aflat în inima naturii, dealurile și pădurile conturează perfect frumusețea Bucovinei. Odată ce ați vizitat Muzeul Satului Bucovinean, noi aventuri și călătorii vă stau la dispoziție la tot pasul.
Concluzie
În concluzie, Muzeul Satului Bucovinean este destinația perfectă pentru pasionații de istorie sau cultură a locului, pentru cei ce vor să simtă cum trăiau strămoșii, precum și un loc unic pentru a vă conecta cu frumusețea și pacea naturii înconjurătoare.
Dacă te-ai decis ca următorul concediu să îl petreci în Bucovina, te aşteptăm cu drag să te cazezi la The Gerald’s Hotel din Rădăuţi. Locaţia noastră este Str. Piața Unirii Nr. 3 Rădăuți 725400, Suceava, România. Poți face rezervări la telefon (+40) 330 100 650 sau pe adresa de email reception@geraldshotel.com