Vizitează Bucovina pentru un sejur autentic, de neuitat

Cunoscută și sub numele de „Țara de Sus”, regiunea Bucovina este situată în nordul României. Deosebit de bine conservate, natura și orașele din Bucovina sunt apreciate pentru simplitatea lor. Încă pline de folclor local, satele tradiționale românești sunt mândria acestei părți a țării. Bucovina este, de asemenea, cunoscută pentru mănăstirile sale cu fresce colorate impresionante, pe care vizitatori din întreaga lume vin să le admire de aproape.

Satele și orașele de vizitat în Bucovina

Cacica, un sat tradițional românesc. Satul Cacica este departe de a fi unul dintre cele mai mari din România, dar tocmai acest lucru îl face atât de fermecător. Satul se află la polul opus față de capitala București și asta se simte. În Cacica, obiceiurile și tradițiile sunt în centrul vieții locuitorilor. Străzile mici ale satului sunt pavate, atmosfera care domnește peste sat este molcomă, iar timpul pare că s-a oprit în ultimele secole. Aici nu există mari magazine sau lux excesiv. Cacica este un sat pe care îl vizitezi pentru a lua o gură de aer proaspăt. Pentru a vă face o idee despre ea, trebuie să ştiţi că nimic nu se compară cu o plimbare pe străzile sale și descoperirea pe cont propriu a frumuseţilor satului. Cacica nu este foarte mare, așa că o plimbare pe jos este modalitatea ideală de a combina explorarea cu un stil de viață relaxat. În timpul turului prin sat, nu puteți rata Bazilica Adormirii Maicii Domnului. Aflată în inima orașului Cacica, aceasta este principalul monument. Într-un stil gotic foarte bine întreținut, bazilica este mândria sătenilor. Pentru o atracție mai originală, faceți o diversiune la mina de sare a din Cacica.

Gura Humorului, un orășel animat. Gura Humorului este unul dintre preferatele vizitatorilor din Bucovina. Într-adevăr, este destul de fermecător. Are emblemele tradiționale ale arhitecturii românești, cu case cu grinzi, străzi înguste și pietruite, o piață și o atmosferă autentică de sat bucovinean. În timp ce vă aflați în Gura Humorului, nu ratați o vizită la Catedrala Nașterii Domnului. În interiorul clădirii, vă așteaptă picturi murale impresionante. Cu toate culorile de la podea până la tavan, o vizită la catedrală va fi o adevărată revelație. Numeroasele candelabre de cristal care împodobesc naosurile fac ca locul să fie pe cât de somptuos, pe atât de elegant. După catedrală, continuați-vă vizita la Muzeul Tradițiilor din Bucovina. Apreciat de tineri și bătrâni deopotrivă, acest muzeu conține colecții de obiecte, îmbrăcăminte și mobilier din trecut. Acesta urmărește viața țăranilor români din Bucovina și vă permite să aflați ceva mai multe despre obiceiurile din regiune. În cele din urmă, dacă stați în Gura Humorului, faceți o excursie la Mănăstirea Voroneț, care se află la doar 5 km distanță.

Mănăstiri pe care nu trebuie să le ratezi într-un sejur în Bucovina

Putna. În orașul Suceava, Mănăstirea Putna atrage călătorii din întreaga lume. Această mănăstire este una dintre cele mai vizitate din regiunea Bucovinei. Un adevărat templu cultural și istoric, Mănăstirea Putna este o sursă de curiozități. Pe lângă faptul că este o performanță arhitecturală și că a fost foarte bine întreținută, această mănăstire este și locul unde se află trupul lui Ștefan al III-lea cel Mare, rege al Moldovei în secolul al XV-lea. În Mănăstirea Putna se pot admira și caligrafii, manuscrise și obiecte care au făcut parte din colecția regelui Ștefan.

Moldovița. Locuită și astăzi de călugări români, Mănăstirea Moldovița este considerată una dintre cele mai vechi din țară. Construită în stilul unei cetăți, mănăstirea amintește adesea de o fortificație medievală. Farmecul său se datorează în special frescelor murale exterioare, pictate în nuanțe de roșu cărămiziu, foarte singulare pentru Bucovina. Marcat de vremuri și culturi, lăcașul este astăzi un muzeu întreținut de către religioși. Se pot vedea lucrări unice, precum vase și texte religioase scrise de mână din acea perioadă. Biserica mănăstirii, așa-numita Biserică a Bunei Vestiri, a fost inclusă în patrimoniul mondial UNESCO încă din 1993, ceea ce îi face mândri pe ocupanții ei.

Dacă v-aţi decis ca următorul concediu să vi-l petreceţi în Bucovina, vă aşteptăm cu drag să vă cazaţi la The Gerald’s Hotel din Rădăuţi. Locaţia noastră este Str. Piața Unirii Nr. 3 Rădăuți 725400, Suceava, România. Puteţi face rezervări la telefon (+40) 330 100 650 sau pe adresa de email reception@geraldshotel.com

Sursa foto: minimap.ro