Descoperă Bucovina, una din cele mai autentice destinații de vacanță din România

Situată la poalele nord-estice ale Munților Carpați, Bucovina este o regiune istorică a Europei de Est, împărțită între două țări: România şi Ucraina, având o suprafață totală de aproximativ 25.000 km², cu un peisaj alcătuit din dealuri și văi ce se sprijină pe arcul carpatic.

Bucovina este un loc cu o istorie bogată și cu legende fascinante, fiind mărginită de Maramureș la vest, râul Prut și Ucraina la nord, Carpații, Transilvania și regiunea românească Moldova la sud precum și Republica Moldova la est. Printre cele mai importante orașe din regiune se numără Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Piatra Neamț și Rădăuți, însă principalul motiv de atracție turistică îl reprezintă traseul mănăstirilor medievale pictate, recunoscute ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, bijuterii de artă ce impresionează prin frescele care decorează interiorul și exteriorul templelor.

Descoperă Bucovina – o regiune cu trecut tumultuos

În prezent, sudul Bucovinei se află în statul român, în județul Suceava, în Carpații Orientali, pe crestele cărora se sprijină și se întinde de-a lungul râurilor Suceava, Moldova și Siret, acesta din urmă având o albie ce străbate inima Moldovei, îmbrățișând dealurile și afluenții Jijiei la est, până în albia râului Prut.

În ciuda frumuseții naturale pe care o oferă regiunea, poziția sa centrală și strategică a stârnit invidia mai multor mari puteri precum Polonia și Austria, iar Bucovina de Nord a fost parte a Imperiului Austro-Ungar, apoi a URSS după cel de-al Doilea Război Mondial și în prezent se află în Ucraina, aproape de granița de nord a României.

Bucovina este un loc cu un relief montan foarte contrastant, care ascunde zone naturale cu adevărat spectaculoase ce merită vizitate. Un exemplu este Defileul Bicazului, considerat unul dintre cele mai frumoase defileuri din Europa, ce trece între regiunile Bucovina și Transilvania. Dacă ne îndreptăm spre sud, vom găsi Lacul Roșu, o zonă de agrement cu zone de odihnă și bărci de închiriat, cunoscut pentru trunchiurile de copaci morți care ies din apă. Clima regiunii Bucovina este caracterizată de veri fierbinți și ierni reci în care câmpurile sunt acoperite de zăpadă.

Cele mai cunoscute obiective turistice din Bucovina sunt mănăstirile medievale pictate. Acestea sunt cunoscute în întreaga lume datorită frumuseții lor și a valorii artistice și istorice. Aceste mănăstiri au fost construite în perioada medievală și au fost decorate cu fresce în stil bizantin, care reprezintă scene din Biblie, sfinți și alte motive religioase. Cele mai cunoscute mănăstiri sunt Mănăstirea Voroneț, Mănăstirea Sucevița, Mănăstirea Putna, Mănăstirea Moldovița și Mănăstirea Humor.

Un alt obiectiv turistic important din Bucovina este cetatea de scaun a Sucevei, care a fost construită în secolul al XIV-lea și a servit drept reședință a voievodului Moldovei. Cetatea a fost construită din piatră și cărămidă și are patru turnuri impresionante. Astăzi, cetatea găzduiește Muzeul Bucovinei, care prezintă istoria și cultura regiunii. Despre acest obiectiv am vorbit într-un articol publicat anterior pe acest blog şi îl puteţi parcurge AICI.

Dacă v-aţi decis ca în următorul concediu să vi-l petreceţi în Bucovina, vă aşteptăm cu drag să vă cazaţi la The Gerald’s Hotel din Rădăuţi. Locaţia noastră este Str. Piața Unirii Nr. 3 Rădăuți 725400, Suceava, România. Puteţi face rezervări la telefon (+40) 330 100 650 sau pe adresa de email reception@geraldshotel.com