Nenumărate sunt meleagurile Bucovinei, însă doar cei ce le-au vizitat au captat farmecul aparte al acestora. După cum v-am obișnuit, continuăm astăzi călătoria prin Țara Codrilor de Fag, urmând să descoperim împreună o adevărată oază a relaxării, liniștii, un loc perfect în care omul întâlnește natura vie și plină de peisaje pitorești. Așadar, în cele ce vor urma vom vorbi despre Lacul Iezer.
De ce să vizitezi Lacul Iezer?
De multe ori am spus că Bucovina este de poveste și ascunde multe comori. Lacul Iezer este un lac de tip alpin, însă nu reprezintă doar o frumusețe naturală, ci și o fereastră spre trecutul nostru geologic, având o vechime estimată de 400-500 de ani. Situat în inima pădurilor luxuriante ale Obcinei Feredeului, acest loc este un refugiu pentru toți cei care doresc să evadeze din agitația cotidiană și să se conecteze cu liniștea și natura în cea mai pură formă a ei.
Unul dintre aspectele pentru care este o atracție turistică este forma neobișnuită. Cu puțină imaginație, de la înălțime, forma seamă cu cea a României. Un alt aspect destul de plăcut este faptul că, pe traseu, există câteva porțiuni special amenajate pentru focuri de tabără. De obicei, în zonele montane focurile nu sunt permise. Așadar, dacă ești în căutarea unui moment de liniște și câteva amintiri plăcute, sigur și tu vei fi încântat de această veste.
Cum poți ajunge către Lacul Iezer?
Pentru a ajunge la această comoară naturală, ai posibilitatea de a te aventura într-o călătorie de aproximativ 8 kilometri. Traseul începe pe un drum forestier care poate fi parcurs cu o mașină normală pe o porțiune, dar pentru restul distanței va trebui să alegi varianta pietonală. Pentru cei care au mașini de teren, aventura poate continua aproape până la stația meteorologică, dar trebuie menționat că acest drum este extrem de dificil și o parte din el este interzis accesului auto.
Dacă sosești în frumoasa stațiune turistică Borșa, ai oportunitate de a explora Lacul Iezer pornind chiar din centrul stațiunii. De aici, te îndrepți către stânga spitalului și te aventurezi pe strada Avram Iancu, unde începe drumul „forestier”. Acest traseu, de-a lungul căruia te vei delecta cu peisaje pitorești, te va purta aproape până în vârful muntelui, oferindu-ți ocazia de a te bucura de fiecare aspect al acestei aventuri montane.
Loc de reculegere, desprinderea de cotidian
Lacul Iezer a devenit popular pentru marea parte a turiștilor începând cu anul 2016, când autoritățile au inaugurat zona. Cu toate acestea, lacul era bine cunoscut de pescari pentru capturile bogate. Farmecul zonei este dat de diversitatea mediului înconjurător, localnici, stilul arhitectural al caselor, precum și mituri și legende. Cea mai cunoscută legendă este aceea a unei comori aflate pe fundul lacului, lăsată de tătari și păzită de numeroase vipere și vietăți ale locului.
Odată ajunși aici veți fi învăluiți de liniștea locului, freamătul frunzelor, șoaptele copacilor și murmurul apei. Adevăratele comori ale Bucovinei sunt locurile ce rămân întipărite în amintirile oameni timp de ani de-a rândul. Lacul Iezer îți oferă prilejul de a-ți încărca bateriile, a te desprinde de cotidian și mediul urban, și a ne aduce aminte de ce Bucovina este un tărâm de basm.
Nu-i doar de văzut, este de simțit
Dincolo de priveliștea și tainele locului, drumul în sine pentru a ajunge aici este o adevărată aventură. Spunem asta datorită pădurilor dese ce străbat orizontul, a cărărilor înguste brăzdate de amintirea strămoșilor cât și a cadourilor naturii ce ne bucură privirea la tot pasul.
Mereu am spus că Bucovina este frumoasă tot anul, dar iarna lacul își preschimbă farmecul. Te îndemnăm cu multă căldură ca la vizita prin Bucovina să a-ți lua prilejul de a vizita Lacul Iezer pentru o experiență desăvârșită.
Dacă te-ai decis ca următorul concediu să îl petreci în Bucovina, te aşteptăm cu drag să te cazezi la The Gerald’s Hotel din Rădăuţi. Locaţia noastră este Str. Piața Unirii Nr. 3 Rădăuți 725400, Suceava, România. Poți face rezervări la telefon (+40) 330 100 650 sau pe adresa de email reception@geraldshotel.com.
Foto: tarabacuamintiri.ro