Bucovina de la înălțime: trasee montane cu plecare din Rădăuți

De multe ori se spune că Bucovina este o zonă de poveste, unde timpul pare să se fi oprit în loc. De la mănăstiri cu ziduri pictate în culori vii, sate cu case vechi și obiceiuri străvechi, păduri întinse și munți falnici, totul pare conservat și merită cu siguranță vizitat. Dacă ești iubitor de natură și îți dorești să trăiești o aventură de neuitat în care ai ocazia de a explora frumusețea Bucovinei în toată splendoarea ei, astăzi ți-am pregătit câteva sugestii de trasee montane spectaculoase pe care le poți parcurge. 

De ce să alegi Rădăuți ca punct de plecare?

Rădăuți este un oraș cu o istorie bogată, care datează din secolul al XIV-lea. Pe lângă comorile ascunse care țin de artă și cultură, religie și bucătărie locală, peisajele de poveste atrag an de an mii de vizitatori.

Rădăuți este și un loc ideal pentru a începe o aventură montană, deoarece este aproape de mai multe trasee spectaculoase, care te vor duce prin păduri, pajiști și vârfuri înalte. De asemenea, este ușor de ajuns la Rădăuți, fie cu mașina, fie cu trenul.

Trasee montane cu priveliști aparte

Există mai multe opțiuni de trasee montane pe care le poți alege din Rădăuți, în funcție de nivelul tău de dificultate, timp și preferințe. Noi astăzi ți-am pregătit două sugestii care pot transforma concediul tău într-o experiență unică. 

Traseul Rădăuți – Vatra Dornei

Primul traseu este Rădăuți – Vatra Dornei, un traseu mediu, potrivit pentru cei care vor o provocare mai mare și o drumeție mai lungă. Traseul are o lungime de aproximativ 40 km și se parcurge în circa 10 ore. 

Pe drum vei traversa Dealul Negru, de unde vei avea o priveliște superbă asupra Pietrosului Bistriței, Rarăului și Giumalăului. La final vei ajunge la Vatra Dornei, o stațiune balneoclimaterică renumită pentru apele sale minerale și pentru pârtiile de schi.

Traseul Rădăuți – Muntele Rarău

O altă recomandare este traseul spre muntele Rarău, însă este un traseu cu dificultate ridicată, potrivit pentru cei care vor o aventură extremă și o drumeție de mai multe zile. Traseul are o lungime de aproximativ 60 km și se parcurge în circa 15 ore. 

În timpul traseului vei urca pe Muntele Rarău, care are o altitudine de 1.651 metri și este cunoscut pentru formațiunile sale stâncoase spectaculoase, cum ar fi Piatra Șoimului sau Piatra Pinului. La final, vei ajunge la Cabana Rarău, unde poți poposi și ai ocazia de a admira răsăritul sau apusul de soare, în funcție de momentul zilei în care ajungi. 

Ce să iei cu tine pe traseu?

Indiferent de traseul pe care îl alegi, este important să te pregătești corespunzător pentru drumeție. Iată ce să iei cu tine pe traseu:

  • Haine potrivite pentru anotimp și pentru condițiile meteo. Este recomandat să porți mai multe straturi de haine, care să te protejeze de frig, căldură, ploaie sau vânt. Nu uita de o pălărie, o pereche de ochelari de soare și o geacă impermeabilă.
  • Încălțăminte adecvată pentru drumeție. Este esențial să porți o pereche de bocanci sau pantofi de munte, care să îți ofere stabilitate, aderență și confort. Nu uita să îți iei și o pereche de șosete groase și rezistente la transpirație.
  • O trusă de prim ajutor. Nu uita să ai la tine medicamente de bază, plasturi, bandaje, foarfece, alcool sau iod. Totodată, este bine să ai și un fluier, o lanternă, un briceag și un telefon mobil încărcat.
  • O hartă sau un GPS. Sigur, și telefonul mobil este foarte util, însă există posibilitatea de a parcurge zone în care semnalul este inexistent. De asemenea, este bine să te informezi înainte despre traseu și să îți anunți familia sau prietenii despre planurile tale.
  • Apă și mâncare suficiente pentru durata drumeției. Este recomandat să bei cel puțin 2 litri de apă și să mănânci alimente ușoare și energizante, cum ar fi fructe uscate, nuci, batoane de cereale sau ciocolată.

Rădăuți este un oraș care îți oferă oportunitatea de a te bucura de frumusețea Bucovinei atât de la altitudini mici, cât și de la altitudini mai mari, în timpul unui traseu montan. Acestea sunt doar câteva dintre cele mai frumoase trasee montane pe care le poți alege, dar există multe altele care te așteaptă să le descoperi. Rămâi alături de noi pentru viitoare recomandări. 

Dacă te-ai decis ca următorul concediu să îl petreci în Bucovina, te aşteptăm cu drag să te cazezi la The Gerald’s Hotel din Rădăuţi. Locaţia noastră este Str. Piața Unirii Nr. 3 Rădăuți 725400, Suceava, România. Poți face rezervări la telefon (+40) 330 100 650 sau pe adresa de email reception@geraldshotel.com