Descoperiți comorile Bucovinei: Mănăstirea Voroneț

Bucovina este cu siguranță o destinație unică, ce merită să fie admirată de orice privitor. Învăluită în farmecul naturii, cu păduri nesfârșite și creste muntoase ce se înalță către cer, aceasta ascunde comori nenumărate. Dorința noastră este aceea de aduce o parte din magia Bucovinei și de a vă îndemna să călătoriți în țara codrilor de fag alături de The Gerald’s Hotel. Astăzi vă prezentăm Mănăstirea Voroneț, un lăcaș cu o imensă valoare istorică și religioasă, un simbol al Bucovinei, un obiectiv turistic aparte.

Înconjurată de peisajele pitorești de poveste, Mănăstirea Voroneț este cunoscută pe plan internațional pentru frumusețea sa și pentru valorile pe care le adăpostește. În cele ce urmează vom vorbi despre istoria, semnificația și motivele pentru care Mănăstirea Voroneț este o importantă parte din tezaurul Bucovinei.

Scurt istoric

Construită în anul 1488, în timpul domniei lui Ștefan cel Mare, Mănăstirea Voroneț reprezintă o capodoperă a arhitecturii medievale. Este cunoscută în special pentru frescele sale remarcabile, precum și pentru influența asupra artei și culturii ortodoxe, motiv pentru care a primit rolul desăvârșit de a face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

În ceea ce privește arhitectura și design-ul, orice trecător va fi impresionat de culorile vii, fără de cusur ale mănăstirii. Biserica principală a acesteia este construit în stilul tradițional moldovenesc, specific regiunii. Însemnătatea este una aparte, având astfel ocazia de admira o parte vie a istoriei, o bucată din viața strămoșilor noștri cărora le purtăm cu mândrie mai departe datinile și învățăturile. În partea superioară a zidurilor exterioare regăsim o varietate de scene biblice îmbinate cu motive tradiționale. Printre simbolurile Mănăstirii Voroneț regăsim renumitele fresce “Judecata de Apoi” și “Iadul”. Dincolo de farmecul imaginilor, culorile vii de peste secole ale artei bizantine vă vor bucura privirile.

Arta vie sub ochii noștri

Am menționat la începutul acestui articol frescele unice din cadrul Mănăstirii Voroneț. Ele sunt considerate a fi cele mai bine conservate și impresionante picturi murale ale Europei de Est. Frumusețea acestora este dată de îmbinarea dintre arta bizantină cu elementele populare moldovenești, creând magnificul “albastru de Voroneț”. Motivele biblice captate prin scenele reprezentative expun privitorilor diverși sfinți și ierarhi într-un mod vibrant, plin de expresivitate. Prin acest mod vă vor fi captate emoțiile și privirile în timp ce admirați “cartea deschisă”, expusă prin intermediul frescelor.

Mănăstirea Voroneț este cu siguranță unul dintre cele mai cunoscute lăcașe de cult. Este un important centru spiritual, un loc aparte de rugăciune pentru credincioși. Odată ajunși aici, veți fi învăluiți în atmosfera de liniște și meditație a mănăstirii, în timp ce vă veți afla în mijlocul naturii, înconjurați de peisajele sale generoase. Călugării mănăstirii vă vor întâmpina cu un călduros bun venit și sunt gata să împărtășească povețele lor despre istoria și tradițiile locului.

Comorile Bucovinei sunt la tot pasul, așteptând să fie explorate. Numeroase alte mănăstiri vă așteaptă să le treceți pragul. Întreaga zonă va adăuga o notă unică experienței voastre.

Concluzie

În concluzie, Mănăstirea Voroneț este un obiectiv turistic de neratat pentru orice iubitor de natură, artă și istorie. Admirați frumusețea măiestră a Bucovinei alături de The Gerald’s Hotel. Vă așteptăm cu brațele deschise pentru a ne bucura împreună de experiențe inedite, cu farmec de poveste.

Dacă v-aţi decis ca următorul concediu să vi-l petreceţi în Bucovina, vă aşteptăm cu drag să vă cazaţi la The Gerald’s Hotel din Rădăuţi. Locaţia noastră este Str. Piața Unirii Nr. 3 Rădăuți 725400, Suceava, România. Puteţi face rezervări la telefon (+40) 330 100 650 sau pe adresa de email reception@geraldshotel.com